Het lukt niet

Nee, beste lezer: Het lukt niet. Ik had me nog zo voorgenomen om geen columns meer te schrijven over politiek. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Daarom vandaag de eerste aflevering van een nieuwe serie. Met dank aan DE kiezer.

De onzin Top-3

De Amerikaanse verkiezingen zijn nog niet voorbij of het begint alweer: de zogenaamde experts geven hun mening. En daar klopt vaak heel weinig van. Ik neem de Top-3 van onzinnige redeneringen graag even met u door.

Hello Donald!

Gisteren wist ik het zeker: Amerika kreeg een vrouw als President. Ik zat er mooi naast. Daar gaat een carriëre als waarzegger. Laten we dan maar de schok verwerken.

Houdoe Trump

Het is vandaag Election Day in de Verengde Staten. En hoewel de media net doen alsof het spannend wordt staat de uitslag voor mij allang vast. Ik hoef dan ook geen geld te verdienen met mijn uitzendingen.

Ouder worden we niet

In de categorie Stompzinnige Berichtjes kun je op nieuwssites je hart ophalen. Vorige week was het dubbel prijs met een berichtje over ouder worden. Zelden heb ik zoveel onzin bij elkaar gelezen.
 

Alleen voor Beschuit....

Van mijn geliefde kreeg ik vanmorgen een opdracht: Schrijf eens over iets triviaals. Nou at ik net een beschuitje en zo kwam deze column tot stand.

Paralympics

Door omstandigheden ben ik gehandicapt. Het is niet ernstig, maar sporten is er even niet bij. Onlangs ontdekte ik dat er hoop is: Deelname aan de Paralympics is namelijk altijd mogelijk. De medailles en eeuwige roem liggen al klaar!

Foebele

Deze column gaat over voetbal. Nu niet meteen wegklikken, beste sporthater. Ook voor u zit er misschien zomaar iets van waarde in dit stukje proza.

Anouk for President

Heeft u het ook gemerkt toen u vanmorgen wakker werd? Die lichte trilling die door u heen ging? Het gevoel dat u bergen kunt verzetten? Dat was een rasechte vaderlandse vibratie. We horen er weer helemaal bij in de wereld en dat is volledig te danken aan Anouk. Bijna 4 miljoen Nederlanders keken gisteren naar haar triomf en daar was ik er één van. Een verslag in Schrijfdrift-stijl.

Koning voor één dag

Je kunt van Willem Alexander zeggen wat je wilt, maar hij wordt niet geroemd vanwege zijn hoge intelligentie. En toch zou hij ons allemaal wel eens positief kunnen verrassen, als hij maar gewoon doet wat ik zeg. Maar dan moet hij wel snel zijn.

Een brief voor de Koning

Van een trouwe lezer kreeg ik een mail. Hij had een thema in mijn columns gevonden. Iets met hypocrisie en onechtheid waar ik niet tegen kan. Verdorie, als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan is het wel een vast thema. Dus nou moet ik het over een andere boeg gaan gooien. Maar wat moet ik dan met de Koningskwestie? Nou vooruit, nog eentje dan. Laat mij ook eens makkelijk scoren...

Wij zijn Communistisch

Cyprus is gered door onze eigen Jeroen Dijsselbloem. Jammer voor de inboorlingen die hun zuurverdiende pensioentje netjes op de bank hadden staan. Maar wat hebben we die maffioze Russen mooi te pakken! Terwijl iedereen zo zijn mening heeft doe ik mijn eigen wijze duit in het zakje. Er klopt namelijk weer niks van deze actie en niemand heeft het door.

Stille Tochten Nonsens

Ik geef toe: Die titel is een taalkundig gedrocht. Maar we zitten tegenwoordig op Facebook en daar is dat heel gewoon. Om in die digitale jungle op te vallen en dus meer lezers te trekken moet je bovendien wat provoceren en dat lukt met deze titel vast wel. Maar daar houdt mijn zelfverlakking dan ook mee op. Lees dus vooral verder voor het naadje van de kous.

Abdicatie voor gevorderden

Ik schrok me een hoedje. Zou god dan toch bestaan? Een blikseminslag in het Vaticaan, enkele uren nadat zijne geiligheid de paus zijn terugtrekken wereldkundig had gemaakt. Dat kan geen toeval zijn, jubelde de laatste katholiek in ons van god verlaten land. Antoine Bodar, ja. Ben ik even blij dat ik me nog niet uit heb laten schrijven. Nu snel mijn leven beteren, de hemel lonkt.

Heerlijke Hypocrisie

Het is allemaal zijn schuld. Zelfs de bekentenis van zijn voormalige idool kon me niet vermurwen. Sinds 9 november kon ik geen column meer uit mijn toetsenbordje persen. En nou heeft die kwallebal het op zijn geweten: Ik moet hier wel over schrijven.

Pagina's

Subscribe to Schrijfdrift RSS